Viral audio sample remix

Sunday, August 16, 2020

Ik gaf mijn eigen draai aan het de #Spillingwateronbabies hype en maakte een funky remix.

TikTok is een sociale media-app waarmee korte muziekvideo's gemaakt en gedeeld kunnen worden. Dit is voor sommigen wellicht bekend maar een van de originele functies van dit platform is de 'gebruik geluid' knop. Hiermee kopieer je het geluid en kun je er zelf een andere video voor gebruiken.

Toen ik een tijdje geleden de #Spillingwateronbabies hype spotte en de originele video van Mr Hotspot terug vond, heb ik er ook mijn eigen draai aan gegeven. Ik heb het niet vanuit de app gedaan omdat de app je alleen toelaat om het originele geluid te gebruiken. Adobe audition was na mijn laatste gebruik ook weer drie updates verder maar goed, ik kon er nog prima mee uit de voeten! Na het samplen van het geluid, metselde ik er een trapbeat van The Hybrid Drummer omheen met een funky sax sampletje als kers op de taart.

Toen de remix compleet was, heb ik met de beelden van Cotton een videoclip gemaakt. Aan het eind zie je een stukje van de sound design edit in Adobe Audition met de originele beelden van Mr Hotspot en The Hybrid Drummer.